Menü

Rólunk

A mezőgazdaság fejlődésének, valamint versenyképességének alapvető feltétele a modern piaci viszonyok megteremtése. A termelők egyik legnagyobb problémája a folyamatos termeléshez és a termelés fejlesztéséhez szükséges pénzösszegek biztosítása. A modern agrárpiaci viszonyok megvalósítása elképzelhetetlen megfelelő jogi és financiális intézményrendszer nélkül. Ezen feladatok ellátásának egyik fontos láncszeme a közraktár. A közraktár olyan gazdálkodó szervezet, amely az árut szerződés alapján meghatározott időre letétként átveszi, és arról közraktári jegyet bocsát ki. Tevékenységét a közraktározásról szóló 1996. évi XLVIII. törvény szabályozza.

A közraktári jegy az árut helyettesíti és az áru felett teljes rendelkezési jogot biztosít, egyúttal rendeletre szóló értékpapír, mely a váltójog szabályai szerint forgatható. Emellett lehetőség van banki hitelfelvételre is, ugyanis a Concordia Közraktár Zrt. által kibocsátott közraktári jegyre bármely kereskedelmi bank szívesen nyújt hitelt.

A CONCORDIA KÖZRAKTÁR Zrt. az ország különböző területén elhelyezkedő telephelyein, összesen mintegy 205 ezer tonna saját tárolókapacitással, művi közraktározási rendszerével és színvonalas szolgáltatásaival kívánja ügyfelei igényeit maximálisan kielégíteni. Ezt garantálja munkatársai szakképzettsége, fejlett műszerparkja, valamint a megszerzett GMP+ minőségügyi tanúsítvány.