Menü

Gabona Control - Bemutatkozás

A Gabona Control hazai és nemzetközi akkreditációkkal 1989 óta áll a termelők, kereskedők rendelkezésére a minőségellenőrzési piacon.

Magyarország egész területére és a szomszédos országokra kiterjedő szakképzett ellenőri hálózatunk segítségével a raktári áruminősítés mellett a belföldi és export szállítások teljes ellenőrzését is végezzük. Egyedülálló komplex szolgáltatást végzünk a Concordia Zrt. telepein betárolt áruk esetében és a művi közraktározás során is.

Rendelkezünk mindazon hazai és nemzetközi akkreditációkkal, amelyek a minőségellenőrzési piacon elengedhetetlenek.

A Gabona Control Központi laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által kibocsátott és nemzetközileg is elfogadott MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerinti akkreditálással.
A Gabona Control mind az ellenőrzési tevékenységet, mind a laboratóriumi vizsgálatokat illetően tagja a FOSFA és GAFTA nemzetközi kereskedelmi szervezeteknek.

A Gabona Controlnál a hazai és nemzetközi kereskedelemhez szükséges összes vizsgálatot és természetesen az ezt megalapozó gyors és korrekt mintavételt megrendelhetik. A vizsgálatok alapján Partnereink eldönthetik, hogy milyen hazai vagy export célra tudják a leggazdaságosabban értékesíteni a termést. Az elmúlt években általánossá vált az igényes exportpiacon az a tendencia, hogy az alveográfos vizsgálatot (W, P/L) is megkövetelik, illetve bizonyos régiókban az extenzográfos vizsgálat szükséges az értékesítéshez.

Kiválóan felszerelt GMO laboratóriumunkban főként kukorica és szója, de más termékek speciális vizsgálatát is vállaljuk. A Gabona Controlnál e kiegészítő vizsgálatokat azonos mintavétellel a leghatékonyabban, a leggyorsabban és leggazdaságosabban lehet elvégeztetni.

Kialakítottuk a mikrobiológiai laboratóriumunkat, amely révén az összcsíra- és penész-szám meghatározással szélesítjük vizsgálati spektrumunkat. Laboratóriumunk toxinvizsgálatokkal is felkészülten várja partnereink megrendeléseit. Kifejlesztettük és alkalmazzuk azt a géntechnológiai vizsgálati eljárást, amellyel a takarmányokból kimutathatók a tiltott, állati eredetű fehérje (húsliszt, halliszt stb.) komponensek. Ez a mentességi igazolás többek között az állatjóléti támogatás odaítélésének egyik feltétele.

NMR készülékkel is bővítettük olajmeghatározó műszereinket, hogy maximális biztonsággal tudjuk partnereink igényét kielégíteni.

Felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező kollégáink speciális kérdésekben is állnak szíves rendelkezésükre.