Menü

Folyamatos az áruforgalom a mezőgazdaságban

2020. április 02
939
Folyamatos az áruforgalom a mezőgazdaságban

 

Folyamatos az áruforgalom a mezőgazdaságban

Nem akadályozza a gabonaszállítást a járvány

 

A járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére is folyamatos az áruforgalom a mezőgazdasági termékek tekintetében. A gabona és más szemes termények szállítása, ki- és betárolása is az év ezen időszakában megszokott módon zajlik. A vasúti forgalomban egyáltalán nem érezni a változást, a közúti fuvarozók is rendben indulnak és érkeznek, a határátkelés jelenleg legfeljebb néhány órás késedelmet jelent a megszokottakhoz képest.

Folyamatos az áruforgalom az agráriumban, a gabona és más szemes termények, áruk ki- és betárolása, ennek dinamikája megfelel az év ezen időszakában megszokottnak – ismertette tapasztalataikat dr. Halmos Gábor, az országszerte 13 raktárteleppel és mintegy 200 ezer tonna tárolókapacitással rendelkező Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója.

A vasúti teherszállításban jelen pillanatban nem tapasztaltak sem késést, sem fennakadást és a volumen is megfelelő. A közúti áruszállítás is helyreállt, legfeljebb 1-2 órás késések fordulnak elő, ami jelentős javulás a közelmúlthoz képest.

A vezető hozzátette: bár látják, hogy a háttérben vannak szokatlan mozgások az új helyzet hatására, sokan új kereskedelmi lehetőségeket, stratégiákat keresnek az ágazatban, ez a letárolási, közraktározási hajlandóságban egyelőre nem jelentkezett.

Az élelmiszer-kiskereskedelemben tapasztalt intenzitás és felfokozott hangulat az alapanyagként szolgáló gabonák piacán, legalábbis a raktározás területén nem tapasztalható, minden szolgáltatásunk és raktártelepünk üzemszerűen működik. Egyértelmű trendről, szokatlan jelenségről nem tudunk beszámolni, de inkább a kivárás felé mozdultak a termelők és kereskedők, élénkülésnek nincs jele.” – zárta összefoglalóját a szakember.